Menu

Svane® technologie

Wij weten dat het inwendige van de matras de doorslag geeft bij de kwaliteit van uw nachtrust. Daarom zoeken wij voortdurend naar nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat u goed en weldadig kunt slapen.

Svane® technologie

Wij weten dat het inwendige van de matras de doorslag geeft bij de kwaliteit van uw nachtrust. Daarom zoeken wij voortdurend naar nieuwe technologieën die ervoor zorgen dat u goed en weldadig kunt slapen.

IntelliGel® – intelligent slaapcomfortSvane matrassen met IntelliGel zijn uitgerust met de laatste innovaties voor een hoog slaapcomfort. Een matras met IntelliGel onderscheidt zich van een gangbare matras door de unieke drukontlasting die ontstaat wanneer u op het bed gaat liggen, ongeacht uw lengte en uw lichaamsgewicht.

Drukontlasting

IntelliGel wordt bij belasting niet samengeperst. De drukontlasting door een matras met IntelliGel zorgt ervoor, dat geen druk op uw lichaam wordt uitgeoefend. Dit bevordert de bloedsomloop, zodat u rustiger slaapt en zich beter herstelt.

Ondersteuning van het lichaam

IntelliGel reageert bijzonder op druk en laat de lichaamsdelen die het meest zijn geëxponeerd, zoals schouders en heupen, dieper in de matras wegzakken. Tegelijkertijd zorgt dit voor een stevige ondersteuning van de rest van het lichaam en houdt het benen en taille in een rechte positie. Het resultaat is een rechte wervelkolom, wat een hoger slaapcomfort oplevert en het risico op rugklachten vermindert.

Ventilatie

De eigenschappen van IntelliGel worden niet beïnvloed door de temperatuur of de vochtigheid. Door de grote, doorlopende kanalen wordt een matras met IntelliGel niet als vochtig ervaren. Dit is belangrijk om een natuurlijke lichaamstemperatuur te behouden, die 's nachts daalt. Goede ventilatie en een neutrale temperatuur zorgen er ook voor dat mijten zich in een matras met IntelliGel niet thuisvoelen. U slaapt beter en krijgt door de betere ventilatie tegelijk ook een matras die hygiënischer is.

  • Wist u al:

    Vijf van de volgende 15 jaar zult u in bed doorbrengen.

  • Wist u al:

    De Svane matrassen van Ekornes hebben als enige het unieke materiaal IntelliGel.

Svane matrassen met vederkern

DuoSystem

Het DuoSystem is een matras met vederkern en twee verschillende hardheden. Veranderingen van het lichaam zorgen er in de loop van de tijd voor dat u op dezelfde matras niet altijd even goed kunt slapen. Soms hebben we een matras nodig die stevig is, maar de volgende keer wensen we misschien een variant die een beetje zachter is. DuoSystem geeft u keuzevrijheid in één oplossing. Het wordt sinds 1993 aangeboden voor Svane matrassen.

Play
Svane DuoSystem film

Twee verschillende hardheden in één en dezelfde matras

DuoSystem is een zijde met medium hardheid en een extra stevige zijde in één en dezelfde matras. Wanneer u verandering nodig vindt en een andere hardheid wilt, dan keert u de matras gewoon om en slaapt u op de andere zijde. Het verschil in de hardheid ligt aan de vulling, niet aan de vederkern.

Zekerheid bij het kopen

Twee hardheden in een matras verminderen het gevaar op een miskoop en geven u extra zekerheid bij het kopen. Kies de gewenste hardheid gewoon in alle kalmte thuis uit. Het DuoSystem is ook heel praktisch als het lichaam zich in een bepaalde periode verandert (bijv. tijdens de zwangerschap). Als de buik groeit en de rug zwaarder wordt belast, kan het erg praktisch zijn dat u de matras voor een andere hardheid gewoon kunt omkeren.

De matras blijft niet langer behouden als u hem omkeert.

Sommigen onder u denken misschien dat het DuoSystem de mogelijkheid ontneemt om de matras te keren om de slijtage van de vederkern gelijkmatig te houden. Dat klopt niet. In werkelijkheid worden de elasticiteit en houdbaarheid van de vulling en de vederkern door dit omkeren niet beïnvloed. Wij weten dat. We maken namelijk al 75 jaar matrassen!

SmartZoneTM S: Ons meest recente, intelligente veringssysteem

SmartZone S is ons nieuwste intelligente veersysteem. Het is ontwikkeld met het oog op ultiem comfort voor de nek en de schouders, die vrijwel elke dag te lijden hebben onder veel stress. De nek en schouders hebben met heel wat uitdagingen te maken gedurende de dag. Pijn in deze gebieden is een van de meest voorkomende oorzaken van slecht slapen.

Bij SmartZone S is een kleinere veer in het grotere exemplaar aangebracht. Deze veren zijn strategisch verdeeld over de hele matras. De unieke veerconstructie van de SmartZone S biedt een ideale ondersteuning voor de heupen en taille. De nek en schouders zinken dieper weg in de matras en kunnen zich de hele nacht ideaal ontspannen. Tenslotte draait het toch altijd om de binnenkant.

Wist u al:

De matras blijft niet langer behouden als u hem omkeert.

Cirrus® vezels

Cirrus vezels zijn een nieuw vulmateriaal dat voor de topper Svane Temptation wordt gebruikt. Ook dit materiaal draagt ertoe bij dat u sneller in slaap valt. Bovendien regelt het de temperatuur. Cirrus vezels verhinderen dat vochtigheid condenseert en zorgen voor een goede vochtafvoer. Zo blijft de matras altijd schoon en droog.

Wist u al:

Vijf van de volgende 15 jaar zult u in bed doorbrengen.

LatexGel®

De nieuwe topper Svane Temptation is verkrijgbaar in twee varianten. Enerzijds een uitvoering met een combinatie van Cirrus vezels en LatexGel, wat zorgt voor een zacht en aangenaam comfort en een snelle verlaging van de temperatuur bevordert zodat u sneller in slaap valt. In de fase dat u in slaap valt, wordt de lichaamstemperatuur van nature lager. Cirrus vezels en LatexGel dragen ertoe bij dat dit proces sneller verloopt, zodat ook het in slaap vallen op zich korter duurt. De overtollige lichaamswarmte wordt opgeslagen in de fijne partikels van de gel. Als u 's ochtends opstaat, is deze warmte nog altijd in het materiaal opgeslagen. Het vocht en de warmte worden vervolgens actief uit het bed getrokken. Het resultaat is een bed dat in recordtempo droog, afgekoeld en fris is.

Svane® Elastec

Onze experts voor de productontwikkeling werken continu om nieuwe oplossingen te vinden voor de perfecte matras. Elastec is een eersteklas synthetisch materiaal dat Ekornes zelf vervaardigt in de fabriek in Fetsund. Het wordt toegepast in alle Svane bovenmatrassen. Door zijn unieke elasticiteit vormt het zich naar het lichaam. Zo krijgt u het perfecte slaapcomfort. Bovendien heeft de matras een hoog ademend vermogen en voert de vochtigheid van het lichaam af. De bovenmatras levert een bijdrage aan een bed dat hygiënischer is en verlengt tegelijk de levensduur van de matrassen.

Svane® Elastec

Onze experts voor de productontwikkeling werken continu om nieuwe oplossingen te vinden voor de perfecte matras. Elastec is een eersteklas synthetisch materiaal dat Ekornes zelf vervaardigt in de fabriek in Fetsund. Het wordt toegepast in alle Svane bovenmatrassen. Door zijn unieke elasticiteit vormt het zich naar het lichaam. Zo krijgt u het perfecte slaapcomfort. Bovendien heeft de matras een hoog ademend vermogen en voert de vochtigheid van het lichaam af. De bovenmatras levert een bijdrage aan een bed dat hygiënischer is en verlengt tegelijk de levensduur van de matrassen.

Wist u al:

De kwaliteit van uw slaap en de hoeveelheid diepe slaap zijn net zo belangrijk als het aantal uur slaap dat u krijgt.

Svane® slaapcirkel®

Wij weten waar u bij de aanschaf van een matras op moet letten. De Svane slaapcirkel vormt de wetenschappelijke basis voor het optimale slaapcomfort. Dit zijn de drie criteria voor een optimale slaap:

  • Een goede ventilatie zorgt ervoor dat de matras een aangename temperatuur behoudt en vocht wordt afgevoerd.
  • De speciale drukontlasting zorgt voor een rustige slaap, waardoor u zich de volgende ochtend beter hersteld voelt.
  • Een optimale ondersteuning van het lichaam bij bewegingen en verandering van slaaphouding.

1Ventilatie

U kent beslist het gevoel dat u 's nachts transpirerend in bed wakker wordt. Vaak ligt dat aan het feit dat de vochtigheid en warmte van uw lichaam niet afgevoerd kunnen worden. Daarom zijn de ventilerende eigenschappen bij een matras erg belangrijk voor een goede, verkwikkende slaap. De matras moet de vochtigheid afvoeren en de hele nacht door voor de juiste lichaamstemperatuur zorgen.

2Ondersteuning van het lichaam

Het lichaam wil zich kunnen bewegen. Ook 's nachts ligt niemand helemaal stil, ongeacht op welke soort matras u ook ligt. Het is net als overdag: men blijft maar zelden lang in dezelfde positie. Een goede matras betekent dat het lichaam zich zonder inspanning kan bewegen en in elke slaaphouding de optimale ondersteuning vindt.

3Drukontlasting

Als u in een tent op een dunne onderlaag hebt geslapen, voelt u zich 's ochtends vaak een beetje stijf. Dat heeft te maken met het feit dat de sterkst geëxponeerde drukpunten van het lichaam – de heupen, schouders en rug – in de nacht niet de vereiste drukontlasting hebben gekregen.

Zorg goed voor uw rug

"Als chiropracticus met 20 jaar ervaring in de behandeling van spierklachten en problemen met het skelet heb ik gemerkt hoe belangrijk de matras is voor de gezondheid van de rug. Daarom heb ik meteen toegezegd toen ik werd uitgenodigd om mee te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe matras. Het ging erom een matras te ontwikkelen die beantwoordt aan mijn eisen als chiropracticus."

Perfecte ondersteuning voor de rug

"Svane Zefir en Svane Zenit komen het meest in de buurt van wat ik als chiropracticus de ideale matras noem. Dit ligt aan de toepassing van IntelliGel dat zeer belangrijke eigenschappen heeft. De unieke celstructuur vermindert het probleem met de drukpunten op heupen en schouders. Deze drukpunten veroorzaken niet zelden klachten in de vorm van overgevoeligheid voor druk en pijn. Mensen die veel tijd in bed moeten doorbrengen, kunnen zelfs wonden krijgen van de drukbelasting. Verder wil ik ook graag de goede ondersteuning van de wervelkolom onderstrepen. Dankzij IntelliGel overtreffen Svane Zefir en Svane Zenit andere types matrassen op dit punt. Ze staven de bewering dat IntelliGel het risico op rugklachten vermindert.

IntelliGel biedt een goede ondersteuning voor het hele lichaam, terwijl de schouders en heupen tegelijk in de matras kunnen wegzakken. Dit vermindert het gevaar van een verkeerde belasting en van rugpijn. Tot slot wil ik ook nog de stabiele vorm noemen. De celstructuur zorgt ervoor dat de matras na elke beweging tijdens het slapen meteen terugkeert in de oorspronkelijke vorm. Dit vermindert het risico wakker te worden en levert in totaal een betere slaap op." 


Hans-Jørgen Sørensen
Chiropracticus